Viena | Ofertă City Break Tarom

Preţ: 245 € de persoană


Viena este un oraș care a dat lumii lucruri de valoare, printre care: valsul, compozitori de muzică clasică de top, dar și delicatele și delicioasele produse de patiserie. Capitala Austriei este și cel mai mare oraș din țară, defintă prin rafinament și cultură, un loc în care nu veți avea timp de pierdut.


Perioadă: 6 - 9 decembrie 2019*


245 €/persoană | Novum Hotel Congress 3*| Fara masa

258 €/persoană | Arion Cityhotel Vienna und Appartements 4* | Mic dejun


289 €/persoană | Arion Cityhotel Vienna und Appartements 3* | Mic dejun


Tariful include:

Bilete avion zbor direct: București – Viena - București, Compania Tarom
Taxe aeroport
Bagaj de mână 8 kg
Bagaj de cală 23 kg
Cazare 3 nopți la unitatea de cazare aleasă
Mic dejun

*oferta valabila pana la 20.09

Tariful nu include: Asigurare medicală|Transfer aeroport-hotel|Taxă oraș**


Observații:

*La cerere vă putem oferi cotații pentru altă perioadă sau unitate de cazare, precum și pentru camera single/ triplă, supliment copii etc.
**Anumite țări din Uniunea Europeană percep taxe de oraș ce pot varia între 0,20–5 €/persoană/noapte și sunt încasate doar de către recepția hotelului.

Ofertă valabilă în momentul postării ofertei. Din cauza specificului industriei turistice, tarifele și disponibilitățile se pot schimba în orice moment.


Data postării ofertei: 19.09.2018

Obiective turistice în Viena

Viena este veche, Viena este nouă - şi atât de variată: de la construcţiile grandioase în stil baroc, până la Jugendstilul ”de aur” şi până la arhitectura modernă. Şi veţi fi ademeniţi de mai mult de 100 de muzee.Palatul Schönnbrunn

Fosta reşedinţă de vară a Habsburgilor se remarcă prin încăperile imperiale fastuoase şi o splendidă grădină. Odinioară aici locuiau vremelnic Maria Tereza, Împăratul Franz Josef, Împărăteasa Elisabeta şi alţi reprezentaţi ai familiei imperiale. Palatul Schönbrunn se numără printre cele mai frumoase construcţii baroce din Europa. Pe terenul aflat din anul 1569 în proprietatea Habsburgilor, s-a construit în 1642, un palat de divertisment, la comanda consoartei Împăratului Ferdinand al II-lea, Eleonora de Gonzaga şi a fost numit pentru prima oară "Schönbrunn". Palatul şi grădina, construite din 1696, după asediul Vienei au fost reamenajate în timpul Mariei Tereza, după anul 1743. Datorită semnificaţiei sale istorice, a poziţiei unice şi a dotărilor spledide, palatul face parte în zilele noastre din Patrimoniul Mondial al UNESCO.
Parcul Palatului Schönbrunn cu acces gratuit pe toată durata anului pentru vizitatori, adăposteşte fântâni, statui, monumente, copaci şi flori impresionante, dar şi minunata Glorietă. Muzeul Trăsurilor Imperiale, Grădina Prinţului Coroanei, Oranjeria, labirintul, Grădina Zoologică, Sera Palmierilor şi Sera Deşertului fac parte de asemenea din grădina palatului şi se pot vizita gratuit.

Recomandare: Este bine de ştiut că Palatul Schönbrunn este principala atracţie turistică din Austria. Din acest motiv rezervaţi-vă online, comod, de la dvs. de acasă, un bilet de intrare evitând în acest mod cozile lungi de la case: www.imperial-austria.atBulevardul Wiener Ringstraße

Bulevardul Wiener Ringstraße are o lungime de 5,3 km. Este suficient de lung ca să găzduiască numeroase clădiri monumentale construite în epoca historismului, între anii 1860 şi 1890. Edificiile ridicate aici – începând de la Opera de Stat şi până la Muzeul de Istorie a Artei – fac parte dintre cele mai importante atracţii turistice ale Vienei.
"Este voinţa mea ..." - Cu aceste cuvinte împăratul Franz Joseph a dat ordin în anul 1857 pentru construirea bulevardului reprezentativ Ringstraße. Nobilii şi mai marii burgheziei s-au întrecut în ridicarea unor palate cât mai fastuoase de-a lungul somptuosului bulevard. Multe dintre aceste clădiri particulare de odinioară pot fi admirate şi astăzi (adesea însă numai din exterior). Stilul în care au fost ridicate aceste edificii a intrat în istorie drept stilul "Ringstraße" (o formă de manifestare a historismului). Pluralismul stilurilor este caracteristic. Au fost imitate numeroase forme arhitectonice ale epocilor apuse.

Însă nu palatele sunt cele mai remarcabile clădiri, ci marile edificii ca de exemplu Opera de Stat Staatsoper (construită în stil neorenascentist), clădirea Parlamentului Parlament, Primăria Rathaus (în stil gotic flamand), Burgtheater (stil neobaroc), Universitatea (stil neorenascentist), Muzeul pentru Artă Aplicată Museum für angewandte Kunst, Bursa Vieneză şi Biserica Votiv (stil neogotic), ridicate toate în cea de-a doua parte a secolului 19. Remarcabile sunt şi Muzeul de Istorie a Artei Kunsthistorische Museum şi Muzeul de Istorie a Naturii Naturhistorische Museum, ambele construite în stil neorenascentist. Aceste edificii nu sunt numai locaşuri pentru tezaure nepreţuite ale artei şi naturii, ci ele în sine reprezintă nişte capodopere ale arhitecturii. Aspectul arhitectonic al Ringstraße a fost marcat de mari maeştri ai construcţiei ca Theophil von Hansen, Karl Freiherr von Hasenauer, Gottfried Semper, Heinrich von Ferstel sau Friedrich von Schmidt. Epoca stilului arhitectonic Ringstraße a fost urmată la sfârşitul secolului 19 de Jugendstil Wiener Jugendstil care s-a distanţat echivoc de somptuozitatea şi pompa afişată.Hofburg – Curtea imperiala

De mai mult de sapte secole, imperiul habsburgic a fost condus de la Hofburg. Capela imperiala, construita in stil gotic, mai aminteste inca de vechiul palat. Aici este locul in care renumitul cor de baieti Wiener Sängerknaben ne incanta in cadrul slujbelor de duminica.
Chiar in mijlocul orasului vechi veti admira decoruri luxuriante vizitand apartamentele private si incaperile in care monarhul si familia sa isi duceau viata cotidiana la curtea imperiala. Numeroasele muzee si colectii de arta stau marturie pentru deosebitul simt artistic al monarhilor. Hofburg-ul a fost locuit de familia imperiala pana in 1918. Initial a fost o cetate medievala din secolul al 13-lea, transformata ulterior in splendida resedinta a habsburgilor odata cu accesul acestora la putere si cu extinderea dominatiei lor. Astazi, la Hofburg se afla sediul oficial al presedintelui republicii, precum si un important centru de conferinte si numeroase expozitii de arta.Domul Sf. Ştefan

Domul Sf. Ştefan este emblema Vienei. Ridicarea edificiului a început în secolul al XII-lea. Astăzi, acesta reprezintă cea mai semnificativă construcţie gotică din Austria.
Domul Sf. Ştefan măsoară 107,2 metri în lungime şi 34,2 metri în lăţime. Are patru turnuri, cel mai înalt fiind cel sudic, cu 136,44 metri. Chilia din turn este accesibilă urcând 343 de trepte, de unde se deschide o panorama deosebită asupra Vienei. Tot aici sunt atârnate în total 13 clopote. Cel mai cunoscut clopot al Domnului Sf. Ştefan, numit Pummerin, se găseşte însă în turnul nordic ce măsoară 68,3 metri. Acesta este al doilea cel mai mare clopot bisericesc funcţional cu balans liber din Europa. Acoperişul Domului Sf. Ştefan este decorat cu ţigle colorate ce formează vulturul imperial cu două capete, precum şi stemele oraşului Viena şi ale Austriei. Interiorul Domului Sf. Ştefan a fost modificat constant pe parcursul secolelor, până în epoca barocă.

Alături de nenumărate altare şi capele laterale valoroase, se poate vizita şi tezaurul impresionant al bisericii: relicve ornate meşteşugit cu aur şi pietre preţioase, monstranţe, texte liturgice, cărţi şi veştminte bisericeşti. Mai mult, nenumărate personalităţi şi-au găsit locul de veci în Domul Sf. Ştefan: împăratul Friedrich al III-lea a fost înmormântat într-un sarcofag impresionant de marmură. Doar placa ce îl acoperă cântăreşte opt tone. Într-o capelă separată se găseşte mormântul prinţului Eugen de Savoia, iar în catacombele Domului Sf. Ştefan a fost înmormântat, printre alţii, ducele de Habsburg Rudolf al IV-lea supranumit şi „Fondatorul”, care a pus piatra de temelie pentru construcţia gotică a catedralei în 1359. Tot în catacombe se găsesc şi locurile de veci ale cardinalilor şi arhiepiscopilor vienezi.

Domul Sf. Ştefan găzduieşte în fiecare an concerte de Paşti şi Advent (Postul Crăciunului). La intervale regulate sunt organizate tururi prin dom şi catacombe, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Mai multe informaţii pe: www.stephanskirche.atTurnul observator Donauturm

Cu o înălțime de 252 metri, dotat cu două ascensoare rapide care vă ridică în 35 de secunde până la restaurantul panoramic rotativ situat la 165 de metri înălţime. Acesta este Donauturm, unul dintre simbolurile arhitectonice ale orașului.
Oferă o privelişte superbă asupra centrului istoric al Vienei, asupra Wienerwald şi - în funcţie de vreme - şi asupra împrejurimilor mai îndepărtate ale Vienei. Donauturm a fost ridicat în anul 1964, cu ocazia Expoziției Horticole Internaționale, a cărei amintire o păstrează și astăzi parcul Donaupark. Peluze întinse, vaste piste de jogging, terenuri de joacă pentru copii şi straturi de flori vă invită aici la relaxare.Belvedere

Belvedere nu este numai un somptuos palat baroc, ci şi un edificiu cultural, care adăposteşte una dintre cele mai valoroase colecţii de artă din Austria cu opere principale de Gustav Klimt, Egon Schiele şi Oskar Kokoschka.
Printul Eugen de Savoia (1663-1736), comandant cu numeroase succese militare, dar si iubitor al artelor, l-a insarcinat pe Johann Lukas von Hildebrandt sa-i amenajeze resedinta de vara la palatul Belvedere, aflat la acea vreme la portile orasului.

Intreaga opera arhitecturala baroca este formata din doua palate (Belvedere-Palatul de sus si Belvedere-Palatul de Jos) si adaposteste astazi o expozitie de pictura austriaca apartinand perioadei cuprinse intre Evul Mediu si contemporaneitate.Madame Tussauds

Cabinetul de figuri de ceară renumit în lume, Madame Tussauds, cu peste 80 de figuri de ceară şi un univers al experienţelor interactive pe tema Sisi este punctul de atracţie din Praterul vienez. La Madame Tussauds, în Piaţa Riesenradplatz de la Praterul Vienez pot fi admirate 80 de figuri de ceară. Împăratul Franz Joseph şi a sa Sisi, Wolfgang Amadeus Mozart, Falco, Maria Theresia sau Gustav Klimt sunt numai câteva personalităţi şi personaje istorice originare din Austria pe care le veţi întâlni pe suprafaţa expoziţională de 2 000 m² (distribuită pe trei etaje).

Şi celebrităţile internaţionale sunt bine reprezentate. Showbusinessul este reprezentat de personaje cum ar fi Johnny Depp, Nicole Kidman, Robert Pattinson, Angelina Jolie, Julie Andrews (ca Maria von Trapp din „Sound of Music“) sau Michael Jackson. Din politica mondială sunt prezente figuri reprezentative ca Mahatma Gandhi sau Nelson Mandela.

Figurile de ceară de la Madame Tussauds fascinează publicul de peste 150 de ani. Crearea unei figuri poate dura de la trei până la şase luni. Pentru reproducerea cât mai fidelă posibil a tuturor detaliilor şi a celor mai minuscule particularităţi ale unei persoane sunt necesare peste 500 de măsurători exacte ale corpului personajului şi aproximativ 200 de fotografii. Pentru crearea fiecărei figuri de ceară care valorează aproximativ 200 000 de euro trebuie investite în total 800 de ore de muncă.Sursa

Arion Cityhotel Vienna und Appartements 4*
Foarte bine 8,1/10 booking.com
Website

Arion Cityhotel Vienna und Appartements se află chiar în zona de recreere Wienerberg, la marginea sudică plină de verdeață a orașului Viena. La 100 de metri se află o stație de autobuz (linia 360) care oferă legături spre centrul orașului. Călătoria durează 20 de minute. Începând din luna aprilie 2017 este disponibilă o conexiune WiFi de mare viteză, cu fibră de sticlă. Camerele sunt elegante și au aer condiționat, TV cu ecran plat și baie cu o cadă. Apartamentele includ și chicinetă.


Best Western Plus Amedia Wien 4*
Foarte bine 8,4/10 booking.com
Website

Proprietatea modernă de 4 stele Best Western Plus Amedia Hotel Wien se află în zona de afaceri animată din districtul 3 al Vienei, la doar 4 stații de metrou de centrul orașului. Proprietatea oferă camere elegante, saună, baie de aburi și WiFi de mare viteză gratuit. Stația de metrou Kardinal-Nagl-Platz este situată la 700 m.

Camerele decorate modern sunt izolate fonic şi au tehnologie ultramodernă, oferind aer condiționat cu control individual, TV cu ecran plat și canale internaţionale prin satelit, precum și apeluri telefonice gratuite spre 24 de țări. Printre facilităţile suplimentare disponibile în camere se numără o baie de designer cu cadă sau cabină de duş cu pereţi de sticlă, precum și facilități de ceai și cafea. Zonele publice ale Hotelului Amedia includ un cafe-lounge. De asemenea, oaspeții se pot relaxa la barul hotelului sau în zona de spa. Parcarea în garaj este disponibilă la un cost suplimentar.