Praga | Târg de Crăciun 2019 | Zbor Tarom

Preţ: 419 € de persoană


Praga este un oraș plin de obiective turistice și locuri frumoase ce poate fi explorat zile întregi, luni sau chiar o viață de om. Orașul are farmecul său aparte indiferent de perioada anului în care alegeți să-l vizitați. Castelul Praga (Prazsky hrad) reprezintă cel mai mare complex medieval din Europa având 570 metri lungime și o suprafață de 7,28 de hectare și reprezintă atracția cea mai importantă din Praga.


Perioadă: 29 noiembrie - 02 decembrie 2019*


419 €/persoană | Hotel Don Giovanni 4* | Mic dejun
 


Tariful include:

  • • 3 nopti cazare cu MIC DEJUN la HOTEL Don Giovanni 4* http://www.hotelgiovanni.cz/
  • • Transport avion compania TAROM: Bucuresti Otopeni – Praga – retur;
  • • Transfer grup aeroport/ hotel/aeroport
  • • Tur al orasului Praga cu ghid / vorbitor de limba romana (durata aproximativ 3h30min)
  • • Tur pietonal al celor mai importante piete de Craciun cu insotitor de grup vorbitor de limba romana
  • • Taxele de aeroport 70 €/ persoana (pot suferi modificari pana la data plecarii in functie de evolutia pretului petrolului);
  • • Asistenta turistica in limba romana
  • • BONUS asigurarea medicala si storno  Travel Protection (indiferent de varsta)
  • • BONUS Transfer intern de grup din diverse orase ale tarii! Valabil doar la momentul rezervarii!

Tariful nu include: Asigurare medicală|Transfer aeroport-hotel|Taxă oraș**


Observații:

*La cerere vă putem oferi cotații pentru altă perioadă sau unitate de cazare, precum și pentru camera single/ triplă, supliment copii etc.
**Anumite  țări din Uniunea Europeană percep taxe de oraș ce pot varia între 0,20 – 5 €/persoană/noapte și sunt încasate doar de către recepția hotelului.

Ofertă valabilă în momentul postării ofertei. Din cauza specificului industriei turistice, tarifele și disponibilitățile se pot schimba în orice moment.


Data postării ofertei: 28.10.2018

Praga este ca un fel de cufăr cu comori culturale, istorice şi artistice. Arhitectura sa incredibilă a fost moştenită în cei peste 1000 de ani de istorie, iar clădirile sale te fac să zici wow la fiecare colţ. Este un oraş romantic, unde trebuie să iei aer adânc în piept şi să te minunezi liniștit de atracţiile sale de poveste.

Centrul vechi 

Centrul vechi din Praga este o minune arhitecturală cu multe clădiri în diverse stiluri. Aici poţi sta la o cafea în timp ce admiri Palatul Rococo Kinsky, Biserica Tyn, Ceasul astronomic sau Biserica Sf. Nicolae. Este o zonă colorată, plină de viaţă şi mereu aglomerată, unde vei simţi că eşti teleportat acum vreo 700 de ani, în trecutul acestui oraş cultural. Și centrul nou al orașului este foarte frumos, cu multe clădiri moderne, magazine și terase.

Podul Carol

Podul lui Carol, care trece peste râul Vltava, este cel mai vechi pod din oraş şi un adevărat monument istoric cu 30 de statui în stil baroc, lămpi şi turnuri gotice, fiind locul perfect pentru o plimbare de seară. Podul a fost terminat la începutul secolul al XV-lea şi turnul de la capătul său este considerat unul dintre cele mai frumoase construcţii gotice din lume.

Biserica Tyn

Biserica Tyn este unul dintre simbolurile gotice ale oraşului. Clădirea are culoare închisă şi este impunătoare, dominând micile străduţe din centrul vechi. Biserica pe care o putem admira astăzi se află pe locul a trei alte foste clădiri religioase, care nu au rezistat timpului. Este o clădire cu o arhitectură deosebită, care merită vizitată.

Ceasul astronomic

Ceasul astronomic din Praga se găseşte în centrul istoric al oraşului, situat pe zidul sudic al primăriei. Ce are acest ceas atât de special? În afara faptului că a fost construit în 1410, lucru care îl face cel mai vechi ceas medieval care încă funcţionează, în apropierea orei fixe, 12 apostoli se plimbă deasupra cadranului superior, în timp ce este afişată poziţia Soarelui şi a Lunii, iar cadranul inferior afişează numele sfântului sărbătorit în ziua respectivă şi semnele astrologice.

Castelul din Praga

Castelul din Praga se află într-un complex care datează încă din secolul al IX-lea şi, în prezent, este reşedinţa şi biroul preşedintelui. Cetatea din jurul castelului este formată din mai multe ziduri fortificate, curţi interioare şi alte clădiri vechi, toate grupate în jurul superbei catedrale gotice Sf. Vitus. Castelul a intrat în cartea recordurilor ca fiind cel mai mare castel antic din lume.

Catedrala Sfântul Vitus

Catedrala gotică este sediul arhiepiscopiei din Praga şi impresionează prin arhitectura sa, fiind si cea mai importantă biserică din Cehia. Construcţia sa a durat 525 de ani şi a fost realizată de arhitectul care a construit şi Podul Carol. Principalele atracţii sunt mozaicul Judecata de apoi din partea sudică, turnul cu două cadrane şi interiorul bogat în sculpturi, picturi şi opere de artă.

Castelul Vysehrad

Castelul Vysehrad a fost construit în secolul al X-lea, pe un deal la malul râului Vltava. În interiorul castelului se află Biserica Sf. Petru şi Pavel, cimitirul cu acelaşi nume şi Rotunda Sf. Martin, cea mai veche clădire din Praga. Din interiorul castelului poţi admira o privelişte minunată asupra râului.

Turnul Petrin

Dacă aţi mers în Praga, cu siguranţă aţi observat acest turn metalic la orizontul oraşului în aproape orice locaţie. Construcţia, care seamănă cu Turnul Eiffel din Paris, a fost un punct de observaţie şi transmisie, iar acum este un obiectiv turistic important cu o priveliște incredibilă. Turnul se află pe dealul cu acelaşi nume, la jumătate de oră de urcat şi are cafenele, magazine de suveniruri şi loc de expoziţie.


Casa care dansează

Casa care dansează, supranumită Fred and Ginger, a fost construită de arhitecţii Vlado Milunic şi Frank Gehry, între 1994 şi 1996, pentru o companie de asigurări. Este o construcţie neconvenţională, în stil deconstructivist, care exemplifică modernitatea acestui oraş cu clădiri baroc şi gotice. Clădirea este casa a numeroase birouri, dar poţi lua masa la restaurantul din incintă.

Cartierul evreiesc

Multiculturalitatea oraşului poate fi observată în fascinantul cartier evreiesc. Aici poţi vizita cel mai vechi cimitir evreiesc din Europa, Sinagoga Mare, Sala Oraşului Evreiesc, Sinagoga Spaniolă, Muzeul Evreiesc, Rudolfinumul şi multe alte clădiri fidere arhitecturii evreieşti.

Atunci când te afli în Praga este ca şi cum ai exista într-o carte cu poveşti, aşa că bucură-te de acest tărâm magic al Europei într-un city break de vis.

Sursa