PORTUGALIA | OFERTA PASTE SEJUR 4 NOPTI

Preţ: 360 € pachet/de persoana


PORTUGALIA |OFERTA PASTE 2021 | SEJUR 4 NOPTI 


LISABONA


Hotel Miraparque, 3*  https://www.miraparque.com/
360 eur/pers in camera dubla sau Twin/mic dejun inclus


Lisboa Central Park, 3*
368 eur/pers in camera dubla/mic dejun inclus 


Hotel Marques De Pombal , 4* https://www.hotel-marquesdepombal.pt/
370 eur/pers in camera dubla/mic dejun inclus


Turim Europam 4*
414 eur/pers in camera dubla/mic dejun inclus


 Tarifele includ:
-Transport, cursa Low Cost Blue Air pe ruta Bucuresti- Lisabona – Bucuresti
- Bagaj mic de cabina 40 x 30 x 20cm (max 10kg)
-4Nopti cazare in camera dubla cu mic dejun
 
Tarifele nu includ:
-Bagaj de  cala, posibil, la cerere
-Asigurare calatorie , recomandam asigurare STORNO cu acoperire COVID 19, emitere posibila la cerere
-Transfer aeroport – hotel –aeroport, posibil, la cerere
-Taxa locala, se achita la receptia hotelului
 


PORTUGALIA LA PLAJA


Arribas Sintra, 3*   https://www.arribashotel.com/
425 eur/pers in camera dubla/mic dejun inclus


INATEL Caparica, 3*  https://hoteis.inatel.pt/
352 eur/pers in camera dubla/mic dejun inclus


Do Mar, 3* Sesimbra  https://en.hoteldomar.pt/
530 eur/pers in camera dubla/demipensiune


Promar - Eco Beach & Spa , 3*  Porto Novo    https://feriaspromar.com.pt/
376 eur/pers in camera dubla cu vedere la mare /mic dejun inclus  


Tryp Lisboa Caparica Mar, 4*      https://www.tryplisboacaparica.com/
405 eur/ pers in camera dubla/mic dejun inclus


Sesimbra Hotel & Spa, 4* https://www.sesimbrahotelspa.com/
430 eur /pers in camera dubla standard/mic dejun inclus


Sana Sesimbra 4*    https://sesimbra.sanahotels.com/
474 eur /pers in camera dubla standard/mic dejun inclus


Itinerariu si orar de zbor
30Apr2021   Bucuresti   20:30     Lisabona    23:00
04Mai2021   Lisabona    15:05     Bucuresti   06:55
Compania  Low Cost Blue Air 


Tarifele includ:
-Transport, cursa Low Cost Blue Air pe ruta Bucuresti- Lisabona – Bucuresti
- Bagaj mic de cabina 40 x 30 x 20cm (max 10kg)
-4Nopti cazare in camera dubla cu mic dejun
 
Tarifele nu includ:
-Bagaj de  cala, posibil, la cerere
-Asigurare calatorie , recomandam asigurare STORNO cu acoperire COVID 19, emitere posibila la cerere
-Transfer aeroport – hotel –aeroport, posibil, la cerere
-Taxa locala, se achita la receptia hotelului


 
 Aceasta este o oferta si este valabila in limita disponibilitatilor la momentul rezervarii ferme.
Alte locatii si alte hoteluri disponibile la cerere
 
Nota: Turistii romani au obligația de a prezenta transportatorului la momentul îmbarcării, a unui test de diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2.
redactat in Lb Engleza. 
 

 

Lisabona - capitala Portugaliei este plasata pe costa de vest a tarii, la Oceanul Atlantic, unde raul Tejo se varsa în ocean.
Inima orasului este „Baixa” sau “Orasul de Jos”, zona unde se afla Castelul São Jorge si Catedrala Santa Maria Maior. Cel mai vechi cartier al orasului este Alfama, aproape de raul Tejo. Alte monumente importante: Manastirea Jerónimos, Turnul Belém, etc. ‘Manastirea Jerónimos’ si ‘Turnul Belém’ din Lisabona au fost înscrise în anul 1983 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Atracții turistice

Manastirea Jeronimo   http://www.mosteirojeronimos.pt/pt/index.php
Manastirea Jeronimo Lisabona este trecuta pe lista Patrimoniului Universal UNESCO si este locul de odihna vesnica al lui Vasco da Gama. Manastirea Jeronimo este cel mai impresionant simbol al puterii si bogatiei Portugaliei in perioada marilor descoperiri geografice.Castelul poate fi vazut din aproape orice punct al Lisabonei si este unul dintre obiectivele turistice majore. Cele mai vechi parti ale sale dateaza inca din secolul al VI-lea cand a fost fortificat de romani, vizigoti si in cele din urma de mauri.

Turnul Belem   
http://www.torrebelem.pt/pt/index.php
Construit in anul 1515 ca o fortareata cu rol de aparare la intrarea in portul Lisabona, Turnul Belem a fost punctul de plecare al multor expeditii iar pentru navigatori era ultimul lucru pe care-l vedeau de pe pamantul tarii mama pana la intoarcerea de pe mare.
Turnul Belem este un monument inchinat Portugaliei din perioada epocii marilor descoperiri, fiind deseori folosit drept simbol al tarii. UNESCO a trecut Turnul Belem pe lista monumentelor ce fac parte din patrimoniul universal.

Alfama
E cel mai vechi cartier al orasului; de fapt, cam asta era tot orasul pe vremea cand maurii au intrat in peninsula (secolul al VIII-lea). Alfama e alcatuit, in mare parte, dintr-un labirint de stradute inguste, cum se vad in multe dintre orasele europene ce-si urmaresc originile pana in Evul Mediu. Sansa de a ne putea plimba astazi prin acest decor, evocand timpurile medievale, o datoram faptului ca Alfama a scapat in mare masura teafar dupa cutremurul din 1755.

Baixa
Considerat "centrul" metropolei (desi n-are decat vreo 200.000 metri patrati), Baixa a fost reconstruit complet dupa marele cutremur din 1755, iar conceptia urbanistica si arhitectonica reflecta spiritul iluminismului. E geometric, e monumental, e elegant, e aerisit - si e plin de cafenele si restaurante placute si de magazine imbietoare
Fado
Muzica sufletului portughez": fado este un gen muzical tipic lusitan, cuprinzand cantece adesea nostalgice, avand ca tema dragostea sau dorul (cine zicea ca "dor" e un cuvant care n-are corespondent in alte limbi? Uite ca are: cuvantul portughez saudade numeste exact acelasi sentiment) interpretate vocal, cu acompaniament de chitara. Numeroase baruri si restaurante din capitala portugheza ofera si experienta unui spectacol de fado

Parcul Natiunilor
Edificat pentru a gazdui Expozitia Universala din 1998 (motiv pentru care portughezii ii mai zic si acum Expo) complexul de cladiri cu artitectura moderna a tot evoluat ulterior, devenind un ansamblu cu multiple functii: comerciala (mai ales dupa construirea marelui mall Vasco de Gama), expozitionala (aici se organizeaza targurile internationale, in zona existand atat pavilioane de expozitie, cat si hoteluri si sali de conferinte), rezidentiala si recreationala.

Muzeul Calouste Gulbenkian  
http://museu.gulbenkian.pt/Museu/pt/Inicio
La nord est de parcul Eduardo VII se gaseste muzeul Calouste Gulbenkian, unul dintre cele mai importante muzee din intreaga lume si una dintre comorile nepretuite ale Europei. Parte a Fundatiei Calouste Gulbenkian, muzeul gazduieste colectii de arta Egipteana, Greaca, Romana, Islamica, Asiatica si Europeana. In anul 2001 a fost renovat si modernizat substantial - pe perioada lucrarilor de renovare multe dintre capodopere au fost expuse la Muzeul Metropolitan de Arta din New York

Oceanarium Lisabona   
http://www.oceanario.pt/
Oceanarium din Lisabona este unul dintre cele mai mari aquariumuri din lume. Proiectat de arhitectul american Peter Chermeyeff, Oceanarium a fost consturit chiar pe raul Tejo iar pentru a ajunge la el trebuie traversata o pasarela pietonala. Oceanarium Lisabona este o experienta in adancurile oceanului fara toate riscurile pe care le-ar implica o astfel de aventura. Aici se gasesc peste 25000 de pesti, pasari si mamifere marine. Exista un acvariu central urias care este cat patru bazine de dimensiune olimpica la un loc

Castelo de Sao Jorge  
http://castelodesaojorge.pt/
Castelul poate fi vazut din aproape orice punct al Lisabonei si este unul dintre obiectivele turistice majore. Cele mai vechi parti ale sale dateaza inca din secolul al VI-lea cand a fost fortificat de romani, vizigoti si in cele din urma de mauri. Castelul a servit drept resedinta regala a maurilor pana cand primul rege al Portugaliei, Afonso Henriques l-a cucerit in anul 1147 cu ajutorul unor luptatori din nordul continentului ce se aflau in drum spre pamantul sfant pentru a participa la cruciade

Monumentul Descoperirilor
Peste drum de Manastirea Jeronimo, se gaseste Monumentul Descoperirilor. Acesta a fost construit pe malul de nord al raului Tejo in anul 1960 pentru a comemora a 500-a aniversare de la moartea Printului Henric Navigatorul. Monumentul este un vas cu trei panze pregatit sa plece in voiaj, cu sculturi ale unor figuri istorice importante cum ar fi Regele Manuel I, poetul Camoes, Vasco da Gama, Magellan si alti exploratori, cruciati, calugari sau cartografi portughezi

Podul Vasco da Gama
http://www.lusoponte.pt/
Podul Vasco da Gama din Lisabona este o minune a tehnicii moderne si un obiectiv turistic al orasului. Vasco da Gama este cel mai nou pod din Lisabona si permite fluidizarea traficului intre nordul si sudul capitalei portugheze. Acest pod care pare ca nu se mai termina este un pod pe cabluri pentru a carui constructie s-au facut eforturi foarte mari.

Statuia lui Hristos Regele
Monumento Cristo Rei se gaseste in varful unui deal la aproximativ 110 m inaltime pe malul de sud al raului Tejo si poate fi vazuta din departare. Asemanarea cu Statuia lui Isus Cristos din Rio de Janeiro nu este intamplatoare. Cartinalul Patriarh al Lisabonei a vazut statuia din Rio in anul 1934 intr-o vizita in Brazilia si apoi a raspandit ideea de a avea o statuie asemanatoare ridicata in Portugalia.