Cracovia | Piata de Craciun 2019 | Autocar

Preţ: 250 € de persoană


Cracovia este al doilea oraș ca mărime și unul dintre cele mai vechi din Polonia. Situat pe Vistula în regiunea istorică Polonia Mică, orașul datează din secolul al VII-lea. Cracovia a fost de-a lungul vremurilor unul dintre cele mai de seamă centre culturale, academice și artistice ale țării și este unul dintre principalele centre economice ale ei. Numele de „Cracovia” provine, conform tradiției, de la Krakus (Krak, Grakch), legendarul fondator al orașului și conducători al unui trib de lehiți (polonezi).


Plecari: 30 noiembrie/ 14 decembrie 2019


250 €/persoană | Mic dejun


Tariful include:
• Ghid roman insotitor
• Transport cu autocar nou
• Cazare 2 nopti cu mic dejun in Budapesta la Hotel Expo Congress 4* sau similar
• Cazare 3 nopti cu mic dejun in Cracovia la Hotel Best Western Efekt Express 4* sau similar
• Tur de oras Bratislava ci vizitarea Pietei de Craciun
• Tur de oras Cracovia cu ghid local
• Vizitarea Pietelor de Craciun din Cracovia cu insotitorul de grup
• Vizitarea Pietelor de Craciun din Budapesta cu insotitorul de grup
• 
Plecari din orasele: Bucuresti, Ploiesti, Campina, Brasov, Sibiu, Sebes, Deva, Arad.
• Transferuri gratuite din orasele: Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia.


Tariful nu include: Asigurare medicală|Transfer aeroport-hotel|Taxă oraș**


Observații:

*La cerere vă putem oferi cotații pentru altă perioadă sau unitate de cazare, precum și pentru camera single/ triplă, supliment copii etc.
**Anumite țări din Uniunea Europeană percep taxe de oraș ce pot varia între 0,20–5 €/persoană/noapte și sunt încasate doar de către recepția hotelului.

Ofertă valabilă în momentul postării ofertei. Din cauza specificului industriei turistice, tarifele și disponibilitățile se pot schimba în orice moment.


Data postării ofertei: 29.10.2019

Ziua 1 | Bucuresti–Budapesta
Plecare din Bucuresti la ora 05:00 din Piata Victoriei pe traseul: Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Sibiu, Sebes, Deva, Arad, Budapesta. Sosire in cursul serii la Budapesta. Cazare Hotel Expo Congress 4* sau similar Budapesta. Seara, optional, Budapesta by night, tur panoramic si croaziera cu cina romantica pe Dunare: welcome drink, 2 preparate calde: sarmalute si gulas, preparate reci si salate. Bauturi: 1 sticla de vin la 4 pers, apa minerala si racoritoare (transfer dus-intors inclus). Cazare Hotel Expo Congress 4* sau similar Budapesta.

Ziua 2 | Budapesta–Bratislava–Cracovia
Mic dejun. Excursia continua spre Slovacia. Poposim in Bratislava unde vom vizita Centrul istoric dominat de Bratislava Hrad, cu Catedrala de incoronari Sf. Martin, Michalska Brana, Palatul Primatial si Hlavne namestie (Piata Mare) cu vizitarea Pietei de Craciun unde vom gasi produse traditionale si delicatese culinare locale precum Ciganska pecienka (carne de porc sau pui prajita, acoperita cu ceapa la gratar si mustar), Lokse (clatite de cartofi umplute cu untura de gasca, mac sau varza), Varene vino (vin fiert), Punc (punch cu alcool) si Hriato (slibovita cu untura topita). Sosire in cursul serii la Cracovia. Magiczny Krakow–Cracovia magica a fost capitala Poloniei si, in ciuda trecutului turbulent, o multitudine de comori de arta si arhitectura au rămas aproape intacte într-unul dintre puținele orase poloneze care au scapat nedevastate în timpul celui de-al doilea razboi mondial. Cazare Hotel Best Western Efekt Express 4* sau similar Cracovia.

Ziua 3 | Cracovia Piata de Craciun
Mic dejun. Tur de oras Cracovia cu ghid local: Dealul Wawel cu Castelul Wawel, mandria si simbol al rezitentei Poloniei, resedinta regala inca din Sec XI, reconstruit la inceputul Sec XVI in stilul Renasterii si Catedrala Regala. Coboram Drumul Regal in centrul istoric al Cracoviei (inclus pe lista patrimoniului cultural UNESCO in 1978), unde vom vedea Collegium Maius al Universitatii Jagiellona si Rynek Glowny (una din cele mai mari piete din Europa centrala) cu Turnul Primariei, Sukiennice (hala postavarilor) cu si Bazilica Sf. Maria, cu superbele vitralii si altarul lui Veit Stoss. Incheiem cu poarta Sf.Florian si turnul Barbakan (Barbican), din fortificatiile medievale ale orasului. Dupa amiaza, excursie optionala la mina de sare de la Wieliczka (inclusa in patrimoniul UNESCO). Seara o vom petrece la Piata  de Craciun Cracovia din Rynek Glowny, plina de tarabe, ce ofera ornamente frumoase de Craciun, meștesuguri regionale, ceramica, blanuri, figurine mici din inger, facute din sticla si lemn, sosete din lana, turta dulce, vin fiert si bere, mancaruri calde delicioase tocana, cartofi, si tot ce va așteptați de la o piata de acest tip. Cazare Hotel Best Western Efekt Express 4* sau similar Cracovia.

Ziua 4 | Cracovia
Mic dejun. Timp liber pentru vizite individuale. Optional, excursie la Kalwaria Zebrzydowska care a devenit, inca din Sec XVII, printre cele mai frecventate locuri de pelerinaj din Polonia. Construit de catre familia Zebrzydowski, complexul recreeaza Drumul Crucii din Ierusalim prin acuratetea cu care bisericilie, manastirile si capelele au fost construite pe dealurile din zona. Aflat in patrimoniul UNESCO, complexul atrage anual milioane de vizitatori. Urmatoarea vizita este la Wadowice-localitatea unde in 1920 s-a nascut Karol Wojtila, devenit in 1978 Papa Ioan Paul al II-lea. Intoarcere in Cracovia. Dupa amiaza timp liber la Piata de Craciun Cracovia unde daca va fi si zapada veti trai cu siguranta o frumoasa poveste de iarna. Cazare Hotel Best Western Efekt Express 4* sau similar Cracovia.

Ziua 5 | Cracovia–Budapesta
Mic dejun. Plecare spre Ungaria si sosire in Budapesta in cursul serii unde vom face un tur panoramic si vom poposi in Piata Vorosmarty pentru vizitarea Pietii de Craciun. Optional, Cina de bun ramas cu muzica, dansuri si vin din belsug in ambianta unica de la Borkatakomba din labirintul de crame din Budafok. Cazare Hotel Expo Congress 4* sau similar Budapesta 

Ziua 6 | Budapesta–Bucuresti
Mic dejun la hotel. Plecare dimineata spre Bucuresti, pe aceeasi ruta ca si la dus. Sosire in Bucuresti seara, in functie de conditiile de trafic si formalitatile vamale. Sfarsitul pachetului de servicii.