City Break Sevilla| zbor direct din Bucuresti

Preţ: 285 € de persoană


Sevilla oras medieval cu iz istoric, cluburi șarmante de flamenco și tot tacâmul frumosului oraș din Andaluzia.


Perioadă: 15-19 septembrie 2020*


285 €/persoană |Hotel Baco 2* Dubla Standard | 

308 €/persoană | Hotel Virgen de los Reyes 3* | Dubla Standard | 

315 €/persoană | Hotel Plaza  3*| Dubla Standard


Tariful include:

  • 4 nopti cazare fara masa
  • Transport zbor direct Wizz Air BUCURESTI-Sevilla-BUCURESTI
  • Taxe de aeroport,
  • un rucsac inclus

Tariful nu include:

  • Taxă oraș**

 


Observatii:

*La cerere vă putem oferi cotații pentru altă perioadă sau unitate de cazare, precum și pentru camera single/ triplă, supliment copii etc.

Ofertă valabilă în momentul postării ofertei. Din cauza specificului industriei turistice, tarifele și disponibilitățile se pot schimba în orice moment.

postat la 06.12


**Anumite  țări din Uniunea Europeană percep taxe de oraș ce pot varia între 0,20 – 5 €/persoană/noapte și sunt încasate doar de către recepția hotelului.

Cipru, bijuteria Mediteranei

 

Dacă vreţi să petreceţi o vacanţă relaxantă într-o insulă cu plaje albe, situri istorice, vinuri bune, flori parfumate şi sate tradiţionale de munte, sau dacă vreţi să porniţi în căutarea Afroditei,  veniţi în Cipru !

Insula este situată în estul Mării Mediterana, foarte aproape de coastele Turciei şi ale Siriei, şi este a treia ca mărime, după Sicilia şi Sardinia.

 

(w620) Cipru

Din 1974 insula este divizată în două zone, partea de sud, grecească, e cuprinsă în tururile turistice, în timp ce nordul insulei, ocupat de Turcia, nu intră în traseele obişnuite de vizitare, în schimb capitala, Nicosia, ultimul oraş divizat din Europa poate fi vizitat şi în partea sa turcă.

(w460) Hotel

Insula, binecuvântată cu peste 320 de zile însorite pe an şi ierni foarte calde, nu are nimic ostentativ sau sofisticat, ci doar frumuseţe, simplitate naturală şi un stil de viaţă calm care păstrează o atmosferă aproape patriarhală. Ciprioţii sunt deosebit de ospitalieri şi mândri de tradiţiile lor şi pe lângă limba greacă, în magazine, hoteluri, la piaţă sau chiar în satele patrariarhale de munte, limba engleza e vorbită şi de localnicii mai vârstnici, pentru că Cipru are o tradiţie de secole în primirea turiştilor străini.

(w460) Ospitalita

Altădată negustorii fenicieni, cavalerii cruciaţi sau alţi invadatori veniţi pe mare îşi ancorau corabiile sau galerele lânga plaje şi cucereau insula.

(w380) Mare albas

Un pic de istorie utilă

Cipru este locul de naştere al civilizaţiei greceşti miceniene acum 5 milenii, fiind invadată pe rând de asirieni, fenicieni, egipteni, perşi sau romani, care şi-au lasat amprenta asupra civilizaţiei locale. În timpul Cruciadelor pe insulă a venit Richard Inimă-de-Leu, în secolul XII Ciprul a ajuns sub dominaţie franceză, în 1489 a fost cedat Republicii Veneţia şi în 1571 a fost cucerit de otomani, care au permis populaţiei să îşi păstreze religia ortodoxă. Apoi, în 1925, Cipru a devenit colonie britanică, perioadă în care mulţi dintre ciprioţii de origine turcă s-au întors în ţara natală.

(w140) makarios

Insula şi-a câştigat independenţa în 1960, iar primul preşedinte a fost Arhiepiscopul Makarios, o figură religioasă carismatică. Între comunităţile greacă şi turcă au apărut tensiuni privind Constituţia şi conflictele armate.

În august 1974 preşedintele Makarios a fost înlăturat de simpatizanţii mişcarii Enosis, care doreau unirea cu Grecia. Serviciile secrete turcești au aflat de intenție și, în noaptea dinaintea declarării anexării Ciprului la Grecia, trupele turcești au invadat şi ocupat partea de nord a Ciprului, pentru a proteja interesele etnicilor turci. Etnicii greci din nordul insulei au fost practic goniţi din casele lor, în doar câteva ore, şi şi-au lasat în urmă toate bunurile, sate sau oraşe pustii.

De atunci sudul insulei este condus de guvernul Ciprului, iar nordul are o administraţie turco-cipriotă autonomă, întărită de prezenţa trupelor turceşti, care s-a proclamat în 1983 ca Republica Turcă a Ciprului de Nord, recunoscută doar de Turcia. Englezii au plecat din Cipru în 1960 şi au lăsat câteva baze militare şi o situaţie care încurcă puţin lucrurile pentru turiştii care vor să exploreze insula cu maşina: circulaţia pe partea stângă a drumului şi evident volanul pe dreapta maşinii. Cu toate aceste impedimente, călătorului îi stă bine cu drumul !

Cele mai frumoase destinaţii

Larnaca este, prin aeroportul internaţional, poarta de intrare în Cipru. Iniţial, oraşul a fost cunoscut sub numele de Kition sau Kittium, pentru că legenda spune că aşezarea ar fi fost fondată de Khittim, fiul cel mare al lui Noe. Istoricii spun însă că oraşul Kition a fost întemeiat de micenieni în secolul XIII I.Hr.

(w380) Larnaca

Sub administraţie otomană şi apoi britanică, Larnaca a devenit principalul centru comercial al insulei, dar la începutul secolului XX a fost depăşit de oraşele Famagusta şi Limassol. Astăzi, Larnaca e un oraş-port prosper, de unde pleacă vase de croazieră către destinaţii diverse, cu hoteluri şi plaje frumoase şi multe atracţii turistice: Fortul Larnaca, Muzeul Fundaţiei Pernides, Muzeul de Istorie Naturală, ruinele vechiului Kition, vechiul Apeduct, dar şi Biserica Ayia Phaneromeni, cu icoane superbe şi Biserica Sfântul Lazăr, unde se găsesc moaştele sfântului.

Dacă veţi fi în Larnaca în timpul lunilor de iarnă sau de primăvară, mergeţi în zona Marelui Lac Sărat din apropiere pentru a admita păsările flamingo care se opresc aici în această perioadă, pentru că insula se află pe traseul păsărilor migratoare.

 

Pe coasta sudică, la vest de Larnaca, este Limassol sau Lemessos, al doilea oraş ca mărime din Cipru, principalul centru industrial şi maritim, şi foarte aglomerat în timpul vacanţelor.

Se poate vizita Castelul Berengaria, unde Richard Inimă-de-Leu s-a căsătorit în 1191 cu Berengaria de Navara, un loc cu o istorie romantică. În drum spre Țara Sfântă, nava care o transporta pe Berengaria a eșuat în largul coastei Ciprului, iar Richard, care plecase în cea de a treia cruciadă, a venit să o salveze, a cucerit insula și s-a căsătorit cu Berengaria la Limassol.

(w300) LimassolCentrul vechi al oraşului îşi păstrează aproape neatins specificul şi tradiţiile în hanuri, crame sau berării şi mici prăvalii care vând produse meşteşugăreşti sau de artizanat.

Nu trebuie să rataţi să petreceţi o seară cu specific cipriot la o tavernă, cu mâncăruri delicioase din peşte şi fructe de mare stropite cu vin, portocale şi mandarine prospete, muzică şi dans, iar dacă preferaţi viaţa de noapte trepidantă, trebuie să mergeţi la Yermasogea, în zona turistică, unde sunt cele mai multe cluburi şi baruri.

Dacă ajungeti Limassol la sfârşitul lunii august, veţi putea gusta vinuri bune la Festivalul dedicat vinurilor.

(w400) Cipru - pe

Din Limassol se poate pleca spre răcoarea munţilor Troodos, aflaţi în centrul părtii greceşti a insulei, numiţi şi Inima verde a Ciprului, împăduriţi cu pini şi cedri, cu mici sate patriarhale şi vechi mănăstiri bizantine incluse de UNESCO în patrimoniul cultural universal.

Prima oprire poate fi la mănăstirea Kykkos, construită în 1092 şi dedicată Fecioarei Maria, unde se păstrează una dintre cele trei icoane pictate de Agios Loukas şi pe un drum şerpuit, printre pădurile de brazi se poate ajunge la mormântul Arhiepiscopului Makarios al-III-lea de la Throni. O altă oprire se poate face sub Muntele Olimp de 1951 metri, cel mai înalt punct din insulă, pentru a admira de pe Platoul Troodos o splendidă panoramă.

(w300) Comandaria

Drumul duce apoi în unul dintre cele mai frumoase sate de munte din Cipru, Omodhos, faimos încă din antichitate pentru producţia de vinuri, cu care se celebrau festivalurile dedicate zeiţei Afrodita.

Aici se produce şi acum vinul Comandaria, cu denumire păstrată încă de acum 800 de ani, pe care îl puteţi gusta în vechi crame tradiţionale.

Pe lângă vinul Comandaria, în lume mai sunt doar încă două vinuri care îşi păstrează de secole denumirea vinul sicilian de Marsala şi Porto, vinul produs în localitatea cu acelaşi nume din Portugalia.

via www.stiri.tvr1.ro