Chiang Mai | Thailanda de Nod

Preţ: 659 € de persoană


Orasul Chiang Mai este situat în nordul Thailandei și este frecventat de turiști pentru terenul său montan și pentru atmosfera lui liniștită . Faimosul Bazar de Noapte se intinde pe o suprafata mare, de-a lungul unor blocuri, temple si cladiri de birouri. Chiang Mai este apreciat de turiști și pentru terenul său montan și pentru atmosfera lui liniștită. Este cel mai mare oraș din nordul țării, fiind un foarte bun punct de legătură pentru celelalte orașe din zonă: Chiang Rai, Pai și Lamphun.


Perioade disponibile: 13 - 21 noiembrie 2018 (8 zile/ 7 nopți cazare)


659 EUR/persoană | Green Lake Resort 4* | Dublă superior pool view Mic dejun

785 EUR/persoană | The Balcony Chiang Mai Village 4* | Dublă deluxe | Mic dejun


Tariful include:

Bilete avion zbor: Bucuresti – Chiang Mai - Bucuresti, via Doha
Taxe aeroport
Bagaj de mână
Bagaj de cală 30 kg/pers
Cazare 7 nopți la unitatea de cazare aleasă;
Mic dejun


Tariful nu include: Transfer aeroport – hotel – aeroport (se poate asigura la cerere)|Asigurare medicală


Observații:

*La cerere vă putem oferi cotații pentru o perioadă specifică sau altă unitate de cazare, precum și pentru camera single/ triplă, supliment copii etc.

Ofertă valabilă în momentul postării ofertei. Din cauza specificului industriei turistice, tarifele și disponibilitățile se pot schimba în orice moment.


Data postării ofertei: 08.03.2018

Chiang Mai în câteva cuvinte

Chiang mai are un milion de locuitori și se întinde ca o plăcintă la poaelele muntelui Doi Suthep. E un oraș simpatic, suficient de mare ca să găsești tot ce îți trebuie și suficient de mic ca să poți respira. Studenții celor 7 universități de pe harta Chiang Mai-ului contribuie din plin la atmosfera creativă și boemă a orașului.

Temple

Există aproape 300 de temple în Chiang Mai și împrejurimi. Unele mai noi, altele de-o vârstă cu orașul fondat la finalul secolului al XIII-lea. Cele mai importante:

Wat Phra That Doi Suthep sau Doi Suthep. Se spune că n-ai văzut Chiang Mai-ul dacă n-ai văzut Doi Suthep. Ceea ce e adevărat măcar dintr-un punct de vedere: de sus, de pe terasa templului, poți panorama tot orașul. Merită văzut, în ciuda aglomerației permanente. Lângă templu se află Jade Gallery, un show-room de bijuterii specializat pe jad. La Doi Suthep se ajunge din centru cu un taxi, tuk-tuk sau songtheaw (furgonetă roșie cu două băncuțe). 

Wat Chiang Man. E cel mai vechi templu din Chiang Mai. Un element de distincție îl constituie chedi-ul decorat cu elefanți de piatră. Se află în centru, poți să mergi pe jos până la el.

Wat Phra Singh. E faimos pentru imaginea (statuia) lui Buddha. Și acesta tot în centru.

Mae Rim – o zonă din nordul orașului unde sunt aglomerate mai multe atracții turistice: plimbări pe elefant, rafting, o seră de orhidee și un sat în care au fost adunate câteva familii de etnici Kayan/Padaung (long necks) și Akha. Tot în Mae Rim se află și infamul Tiger Kingdom.

Alte atracții:

Flight Of The Gibbon – traversarea unei bucăți de junglă la nivelul coroanei copacilor, pe tiroliene și platforme suspendate. Safety record-ul e de sută la sută. Jungle Flight, produsul competitor, e realizat de aceeași echipă neo-zeelandeză, la aceleași standarde. 

Doi Inthanon – vârful celui mai înalt munte din Thailanda (2.565 m) poate fi vizitat într-un day trip din Chiang Mai.

Night Safari – un parc tematic prin care te plimbi cu trenulețul și vezi animale (lei, tigri, zebre, maimuțe, girafe).

Triunghiul de aur – e destul de departe de Chiang Mai (circa 250 de kilometri), dar există mulți operatori care oferă day trip-uri până la Chiang Saen, punctul unde se întâlnesc granițele Thailandei, Myanmarului și Laos-ului. Excursiile includ un stop la Templul Alb de lângă Chiang Rai, o excursie cu barca până pe Don Sao, o insuliță laoțiană din mijlocul Mekongului și, opțional, un desant scurt până în Tachilek, un orășel-bazar din Myanmar. Pleci dimineața la 7 și te întorci la Chiang Mai pe la apus. 

Satele de artizani - La San Kampaeng – mătăsuri. La Bosang - umbrele, artizanat și hăinuțe. La Ban Tawai – mobilă, decorațiuni, artizanat. Cele trei sate de meșteșugari merită un tur de o zi, un portofel plin și o valiză goală, special amenajată.

Sursa