Barcelona

Preţ: 289 € de persoană


Barcelona se află sub puternica impresie a operei lui Antoni Gaudi. Însă, pe lângă operele sale arhitectectonice bine cunoscute în intreaga lume, Barcelona are de oferit turiștilor care îi calca pragul o mulțime de alte obiective turistice: plaje urbane, vestitul bulevard Las Ramblas, cartierul gotic și multe altele. 


Perioadă:  05 - 08 octombrie 2018*
289 €/persoană | Eurohotel Barcelona Granvia Fira 4* | Mic dejun

359 €/persoană | Hotel Auto Hogar 3* | Mic dejun

Tariful include:

Bilete avion zbor direct: București - Barcelona - București
Taxe aeroport
Bagaj de mână 10 kg
Cazare 3 nopți la unitatea de cazare aleasă
Mic dejun

Tariful nu include: Asigurare medicală|Transfer aeroport-hotel|Taxă oraș**
Observații:

*La cerere vă putem oferi cotații pentru altă perioadă sau unitate de cazare, precum și pentru camera single/ triplă, supliment copii etc.
**Anumite  țări din Uniunea Europeană percep taxe de oraș ce pot varia între 0,20 – 5 €/persoană/noapte și sunt încasate doar de către recepția hotelului.

Ofertă valabilă în momentul postării ofertei. Din cauza specificului industriei turistice, tarifele și disponibilitățile se pot schimba în orice moment.

Data postării ofertei: 08.03.2018

Top 10 atracții turistice GRATUITE în Barcelona

Arhitectura modernista

Barcelona este locul de nastere al modernismului catalan de la sfasritul secolului al 19-lea si inceputul secolului 20, astfel ca arhitectura modernista poate fi vazuta in tot orasul. Exponentul sau este Antoni Gaudi, creatorul Parcului Guell, considerata bijuteria coroanei moderniste a Barcelonei. Administratorii acestui parc au introdus recent o taxa de intrare de 7 euro, insa in continuare puteti vedea de afara mai multe obiective. Casa Batllo si La Pedrera sunt cateva exemple spectaculoase. De asemenea, puteti intra pe site-ul Modernism Route pentru a gasi informatii despre cladiriile care poarta amprenta nu numai a lui Gaudi, ci si a celorlalti arhitecti modernisti, precum Lluís Domènech i Montaner (care a pus bazele Palatului Muzicii Catalane) si Josep Puig i Cadafalch.

Privelistea de pe dealuri

Un lucru bun despre acest oras este ca in partea de nord puteti gasi cateva locuri care va ofera niste privelisti de neuitat. Adaposturile Carmel se afla in varful dealului Turó de la Rovira si este de tip “open space”. Constructia a fost ridicata in timpul Razboiului Civil din 1937 si servea ca adapost fata de atacurile aeriene. Apoi, ruinele acesteia s-au transformat in baraci, iar in final au fost scoase de tot, cu ocazia Jocurilor Olimpice din 1992. Ruinele fac parte din Muzeul de Istorie al orasului si sunt deschise publicului, gratuit, oferind o imagine spectaculoasa asupra Barcelonei. De asemenea, Carretera de les Aigües se afla la 10 kilometri de Tibidabo, un munte aflat in nord-vestul orasului. Locul este frecventat de sportivi care fac jogging, de biclisti si simpli spectatori, care admira privelistea - profitand si de faptul ca acest loc se afla in parcul natural Serra de Collserola.

Dupa-amiezele de duminica la muzee

Unele dintre cele mai bune muzee din Barcelona ofera turistilor intrare libera in fiecare duminica, dupa ora 3 dupa-amiaza: Muzeul Picasso, Muzeul de Istorie al Barcelonei - este o destinatie esentiala pentru pasionatii de istorie, mai ales pentru cei care admira ruinele romane, CCCB este un loc foarte bun pentru expozitiile de arta contemporane si - tot aici - puteti gasi noul Centru Cultural Catalan, o piata a secolului 19, acoperita de o structura de fier, sub care se afla ruinele orasului din secolul 18, inainte sa fie distrus in asediul din 1714. Muzeul National de Arta al Cataloniei gazduieste lucrari de arta modernista si medievala.

Cartierul gotic

Daca vreti sa simtiti vibratia orasului, atunci va puteti plimba prin centrul vechi al Barcelonei si, mai ales, in cartierul gotic, aflat in apropierea celebrului bulevard La Rambla. Fiecare colt este plin de istorie si, de la batranul cartier Evreiesc el Call, pana la aleile medievale care definesc acest oras, veti gasi farmecul scarilor inguste, al strazilor mici sau al curtilor interioare care sunt deschise publicului, asa cum este cazul arhivei istorice a Templului roman al lui Augustus.

Plajele orasului

In lunile de vara, plajele arhipline ale Barcelonei pot fi folosite la orice, dar numai pentru relaxare ... nu. Drept care, preferintele localnicilor se indreapta spre zone precum Sitges (la care se ajunge dupa o scurta calatorie cu trenul) sau in nord, unde se afla spectaculoasa Costa Brava. Oricum, cert este faptul ca plajele Barcelonei sunt numai bune daca aveti nevoie de o racorire urgenta. Popularele plaje Barceloneta si Sebastià alcatuiesc un mix curios de localnici si turisti - amandoua aflandu-se in apropeierea cartierului “batranului pescar”, un loc plin de cafenele si baruri. Pe cealalta parte a Portului Olimpic este mai multa liniste si exista chiar si un loc pentru nudisti, in Mar Bella.

Santa Maria del Mar

Biserica Santa Maria del Mar, construita in secolul al 14-lea, ar merita un articol separat, deoarece este una dintre cele mai frumoase catedrale gotice care s-au construit vreodata. In timp ce catedrala Barcelonei este considerata centrul vechiului oras, aceasta biserica a devenit principala cladire a ceea ce urma sa fie numit drept “noul oras”, aproape de mare.


SURSA